Digitaal aanleveren
Wanneer u digitaal aanlevert, gelieve aan de volgende voorwaarden te voldoen;

Bestandsformaat:
Wij werken met de volgende pakketten en kunnen dus zonder meer de door deze programma's gecreŽerde bestandsformaten verwerken;

 • Quark X-press 4.1 (te importeren: WP 6.0, WORD 8.0, TXT, TIF, EPS en PDF)
 • Adobe Illustrator 8.0 (te importeren: AI, EPS, TIF)
 • Adobe Photoshop 5.2 (te importeren: PSD, PDF, TIF, JPG, GIF, EPS)
 • Wanneer u wenst aan te leveren in een bestandsformaat anders dan deze, verzoeken wij u hierover contact op te nemen, desgewenst kunnen wij dan eerst proefondervindelijk vaststellen of verwerking van uw bestand(-en) mogelijk is, alvorens we daadwerkelijk de verwerking starten. Ons systeem draait op een Apple Macintosh platform, dit betekent dat in sommige gevallen het importeren vanuit bijv. Windows of andere platforms problemen kan opleveren.

  Kies het juiste medium:

 • Diskette 1,44 Mb
 • CD-Rom (PC of MAC)
 • Optical 230 Mb
 • Zip 100 Mb
 • Email: info@dvap.eu
 • Pas de juiste opmaak/kleurscheidingen toe
  Wanneer u een document aanlevert dan dient u zich ervan te verzekeren dat u alle informatie in de juiste seperatie / kleur heeft gezet.
  Het spreekt voorzich dat wij geen RGB kleuren kunnen drukken, gebruik daarom altijd alle afbeeldingen in CMYK modus.
  Heeft u specifieke kleuren gekozen welke in full color moeten worden opgebouwd? Verzeker u ervan dat dit ook is aangegeven! Bij steunkleuren is het van belang dat een kleur maar 1 keer voorkomt! (Pantone 141CV en Pantone 141CVU zijn 2 verschillende kleuren!!!).
  TIP: Overige kleuren kunt u beter verwijderen, dit is een prima methode om uzelf te controleren en kan bij ons niet meer tot misverstanden leiden.

  Werk op de juiste resolutie
  Toegepaste illustraties en afbeeldingen dienen aan een aantal voorwaarden te voldoen, de belangrijkste is de resolutie! Wanneer een afbeelding wordt geplaatst op 70 tot 130 % van ware grootte dan dient de resolutie minimaal 300 DPI te zijn. Een lagere resolutie zal bij het belichten leiden tot een korrelig effect! Het verhogen van deze resolutie, bijvoorbeeld 72 DPI naar 300 DPI, in een programma als Photoshop is geen goed alternatief! Het is altijd verstandig om van een hogere resolutie te verkleinen, het vergroten leidt tot "bijverzonnen beeld" en zal dus geen wenselijk resultaat geven!
  Het formaat (de verhouding tussen grootte en resolutie) waarop u illustraties en afbeeldingen aanlevert is dus van essentieel belang! Afbeeldingen die veel te groot zijn en dus bijvoorbeeld op 30% geplaatst zijn, kunt u beter verkleinen alvorens deze te plaatsen. Het verwerken van dergelijke grote bestanden zal leiden tot langere verwerkingstijden in de print- en belichtingsfase.

  Fonts/Lettertypen
  Bij het aanleveren van digitale bestanden waarin teksten zijn geplaatst waaraan een font/lettertype is toegewezen (ook bij EPS bestanden), dient u het gebruikte font (printer- en schermfont) mee te leveren. Let hierbij op dat u de stijl niet handmatig aanpast naar bijvoorbeeld VET of CURSIEF, deze stijl kan verloren gaan bij het uitdraaien op een belichter! Het is verstandig hierbij te kiezen voor een bestaand font, bijvoorbeeld Helvetica Bold of Helvetica Italic.
  Fonts uit een windows systeem kunnen wij helaas niet verwerken!